سیم سیاه (سیم آرماتور)
سیم سیاه را با نام هایی همچون مفتول آنیل شده ، پخته و سیم آرماتور نیز می شناسیم. سیم مفتول سیاه را می توانیم به عنوان مفتول مادر در صنعت نامید. تولید انواع محصولات مفتولی تا ساختمان سازی بکار گرفته می شود.
کاربرد سیم سیاه ( سیم آرماتور )
این سیم سیاه در تهیه مفتول های اسید شور ، گالوانیزه ، مسوار ، فنر به عنوان ماده اولیه استفاده می شود. در ساخت فنس ، توری مرغی ، توری گابیون و توری فرنگی نیز نقش بسزایی دارد. در آرماتوربندی فنداسیون که برای نگهداری میلگردها به همدیگر ( بافت خاموت به میلگرد) تا قالب بندی آن استفاده می شود. از سیم سیاه (سیم آرماتور) بعنوان ماده اولیه ی محصولات دیگر نقش عمده ای داشته است و از آن در ساخت اکثر وسایلی که استفاده می کنیم یا میبینیم به صورت مستقیم یا غیر مستقیم استفاده شده است.
مانند استفاده در خودروسازی ، کشاورزی ، نجاری ، بسته بندی و …
تولید سیم سیاه
سیم آرماتور به 2 صورت تولید و عرضه می گردد:
- نورد گرم
- نورد سرد
نورد گرم ، از اصلی ترین روش ساخت سیم سیاه است. در این روش ابتدا فولاد سخت را در کوره هایی تا 900 درجه سانتی گراد پخته (آنیل) یا کوره پز می شود. بعد از خروج از کوره ، دمای آن را تقریبا با دمای محیط یکسان می کنیم. حال نوبت به مرحله کشش می رسد تا سیم مفتول در قطر مورد نظر بدست بیاید. در مرحله آخر سیم آرماتور را بصورت کلاف جمع آوری می کنیم.
اما در روش نورد سرد ، میلگرد یا تسمه فولادی و دستگاه های کشش قدرتمند جای فولاد سخت و کوره را گرفته اند. به این صورت که میلگرد یا تسمه فولادی در چند مرحله کشش (نورد سرد) به قطر مورد نیاز می رسد. سیم آرماتور در قطر 1.5 تا 4 میلیمتر عرضه می گردد.
انواع سیم آرماتور
-
نرم.
-
خیلی نرم.
-
فابریک.
-
غیر فابریک.
مفتول آرماتوربندی فابریک از نورد سرد میلگرد تهیه می شود و سیم آرماتور غیر فابریک از طریق نورد سرد تسمه فولادی بدست می آید.
سیم مفتولی سیاه ایرانی
به دو دسته فابریک و غیر فابریک تقسیم می شود.نوع فابریک از کشش و نازک کردن میلگرد نمره ۶٫۵ بدست می آید و نوع غیر فابریک آن را از تسمه های فلزی تهیه می کنند.
معیارهای سیم سیاه خوب
نرمی :
به توانایی کوره در حرارت دادن مناسب آن بستگی دارد.
وزن هر کلاف :
هر چه کوچکتر باشد بیشتر مورد استقبال است. وزن مناسب یک حلقه سیم سیاه نمره ۱٫۵ حدود ۲۰ تا ۲۵ کیلو گرم و هر حلقه ۲٫۵ و بالاتر ۳۰ کیلو گرم است. سایز ۱٫۵ میلیمتر آن بیشترین مصرف را دارد و عمدتا برای بستن میلگردهای آرماتور بندی از آن استفاده می شود. از این رو به آن سیم آلماتور بندی نیز می گویند. سایز ۲٫۵ میلیمتر : بعد از سایز ۱٫۵ میلیمتر بیشترین مصرف را دارد و از آن برای بستن قالبهای فلزی استفاده می شود. از این رو به آن مفتول سیاه قالب بندی نیز می گویند.
سایز ۳ و ۴ میلیمتر عمدتا استفاده های کمتری دارد و در صنایع نجاری و چوبی و صنعت بسته بندی محصولات کشاورزی کاربرد دارد.
خرید سیم سیاه
به هنگام خریدن سیم آرماتوربندی نرم 1.5 و 2.5 باید به نکاتی دقت کنید که شامل این دو مورد میشود . این دو معیار وزن و انعطافپذیری کلاف دارای اهمیت ویژهای میباشند. بدین صورت که هر چه کلاف کوچکتر و نرمتر باشد، بهتر است از این جهت برای کسب آگاهی بیشتر در خصوص انواع مفتول سیاه و قیمت آنها با شماره تلفن 02155449070 تماس حاصل فرمایید تا متخصصین ما بهترین راهنمایی را در اختیارتان قرار دهند.
در این مقاله بررسی میکنیم مفتول گالوانیزه چیست، چه مشخصاتی دارد و برای چه کاربردهایی مناس...
مفتول گلوانیزه سفید چگونه تهیه و تولید می شود؟تفاوت بین گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد در چ...
صنایع مفتولی طلوع سپاهان بهترین تولید کننده سیم مفتول سیاه و آرماتوربندی است که میتواند به...
سیم سیاه را با نام هایی همچون مفتول آنیل شده ، پخته و سیم آرماتور نیز می شناسیم. سیم مفتول...